KLANKSCHALEN GROEPSSESSIE


Een perfecte start of afsluiting van een vriendendag

Jij bent dit keer de organisator van een dag met je vrienden en/of vriendinnen en zoekt een originele activiteit. Heb je ooit gedacht dat een klankschalensessie een perfect onderdeel kan zijn van zo’n dag.

Klankschalen als start van de dag

Het moet de dag worden waar je met elkaar al lang naar uit kijkt. Eens in de zoveel tijd komen jullie bij elkaar en hebben jullie het zoals vanouds weer gezellig. Wat in ieder geval al vast staat in het programma is de lunch en het diner, maar wat ga je nog meer doen?

Misschien heb je dit jaar weinig inspiratie omdat jullie in de voorgaande jaren al allerlei dingen hebben gedaan. Schilderen, speurtochten, paintballen, karten, fietsen, wandelen… Ik hoop je te kunnen inspireren in dit artikel want het organiseren van een klankschalen sessie is uniek en geeft je een mega ontspannende start van de dag.


Leuke activiteit in Amersfoort

Je vraagt je misschien af hoe zo’n sessie er dan precies uit gaat zien. Laat ik je daar dan wat meer over vertellen.


Als groep komen jullie naar het Eemklooster in Amersfoort. Deze prachtige locatie verscholen in het bos ademt één en al rust uit. Zodra ik jullie verwelkomd heb stappen we mijn praktijkruimte in. Daar liggen de matten en kussens voor jullie klaar en kies je je plekje uit waar je eerst gaat zitten en tijdens de sessie gaat liggen.


Onder het genot van een versnapering en wat drinken leg ik uit wat we precies gaan doen en wat de werking is van een klankschaal op ons lichaam. Nu is het tijd om ontspannen te gaan liggen en een positie aan te nemen die je gedurende de gehele sessie kunt volhouden. Ik begin met een korte bodyscan zodat iedereen in een gelijkgestemde modus van ontspanning komt en daarna sla ik de eerste klankschalen aan.


De sessie kan 30 of 60 minuten in beslag nemen en gedurende de reis die we gaan maken zak je steeds dieper weg. De laagste klanken van de grote klankschalen zullen je hier goed bij helpen. Op een gegeven moment haal ik jullie met behulp van hogere tonen weer terug en ontwaak je uit een diepe ontspanning. Je voelt je misschien wel als herboren en zo’n dag als deze ben je nog nooit zo relaxt begonnen.

Wandelen door het bos en dan lunchen

Ik kan me goed voorstellen dat je na deze sessie toe bent aan het uitwisselen van ervaringen. We kunnen daar samen nog even de tijd voor nemen in mijn praktijkruimte. Na afloop stap je het klooster uit en loop je zo het bos in. Er ligt een mooie wandelroute in het bos.


Na de wandeling is het tijd voor de lunch. Vanaf het Eemklooster ben je binnen 10 minuten in het centrum van Amersfoort.


Praktische informatie

Ik geef je graag nog wat praktische informatie.

  • De sessies kunnen vooral goed in de weekenden worden georganiseerd. Dan is er (bijna) niemand in het Eemklooster en geniet je vol van de rust.
  • In mijn praktijk heb ik ruimte voor 4 personen. Voor iedere deelnemer ligt er een yoga mat klaar met kussens. Ook is er voldoende thee, koffie of water te drinken en heb ik een kleine versnapering. Bestaat je groep uit 5 personen, haak dan niet direct af. Ik kan extra ruimte voor een 5e persoon creëren.
  • Het Eemklooster is een oud gebouw en beperkt geïsoleerd. Hierdoor zal er altijd omgevingsgeluid zijn. Tijdens een klankschalen sessie is het belangrijk dat je deze geluiden accepteert en je er niet tegen gaat verzetten. Ze zijn onderdeel van de creatie.
  • Sessies kunnen ook erg goed in de avond plaats vinden als afsluiting van de dag.
  • Ik werk op basis van mijn beschikbaarheid en in principe houdt dat in dat ik 24/7 wil kijken of ik tijd vrij kan maken voor een sessie.
  • De prijs voor een klankschalen sessie stemmen we met elkaar af en liggen in ieder geval lager dan de getoonde prijzen op deze pagina.


contact klankschalen amersfoort