CliniClowns: Fietsen naar de Stelvio


Hoe een sportief doel bijdraagt aan mentale weerbaarheid

Over precies 9 maanden beklim ik met de racefiets de Passo dello Stelvio. Onderweg kom ik maar liefst 48 haarspeldbochten tegen en stijg ik meer dan 1800 meter. Wat drijft mij om deze beklimming te ondernemen en hoe bereid ik mij daar fysiek en mentaal op voor.

Voornemens

Ik ben nooit een persoon geweest die zijn voornemens concreet wil delen met anderen omdat ik eerlijk gezegd nooit zoveel waarde heb gehecht aan het hebben van voornemens. Dit jaar zit dat toch anders en dat zou wel eens kunnen komen omdat ik inmiddels bijna een jaar zelfstandig onderneem.


In februari bestaat Redpepper Coaching een jaar en als er iets is wat ik heb onderschat is hoe het onzekere een veel groter deel is uit gaan maken van mijn leven. Jaren achtereen heb ik in loondienst gewerkt en voelde ik me eigenlijk nooit onzeker. En wat ik daarmee bedoel is dat mijn financiële situatie altijd stabiel is geweest waardoor ik niet na hoefde te denken over iedere euro die ik uit gaf. Dat is inmiddels wel anders...


Dat nadenken om een weloverwogen beslissing te kunnen maken heeft zo zijn voor- en nadelen. Wat ik er in ieder in zie is dat het me bewuster maakt van mijn doelen die ik voor nu wil stellen in mijn leven. En juist daarom verbind ik me juist dit jaar zo graag aan het voornemen om mij in te zetten voor een goed doel. Want het hebben van dit concrete voornemen geeft meer dan alleen een sportieve uitdaging.

Alpentocht voor CliniClowns

Via Rianne, mijn vriendin, werd ik op de hoogte gebracht van het jaarlijks terugkerende evenement 'Alpentocht'. Ieder jaar wordt er een hoge berg ergens in de Alpen uitgezocht om te gaan beklimmen, te voet of met de fiets.

Tijdens een nazomerse dag in september staan er een paar honderd sportievelingen klaar om deze uitdaging te trotseren. Al deze deelnemers hebben in de maanden daarvoor geld ingezameld voor CliniClowns.


Het doel van dit jaar is om een bedrag van 500.000 euro op te halen wat geïnvesteerd gaat worden in een mooier leven voor zieke kinderen, kinderen met beperkingen en ouderen met dementie. Eén van mijn doelen is om daar een grote steen aan bij te dragen.

alpentocht coach
CliniClowns coach Amersfoort

Sponsoracties

Ik ben op dit moment verschrikkelijk dankbaar voor de vrijgevigheid van mensen in mijn netwerk. Inmiddels heb ik al een bedrag bij elkaar weten te sparen waar ik enorm door gemotiveerd word om die berg straks te overmeesteren.


Maar tevreden zal ik niet snel genoeg zijn omdat ik mij realiseer dat er kansen benut gaan worden op het moment dat mensen elkaar gaan vinden. En daarmee bedoel ik simpelweg dat ik jou wil uitdagen om mee te denken aan een bijzondere sponsoractie.


We kunnen daarbij denken aan het inzamelen van statiegeld flessen, het wassen van auto's of het verkopen van overbodige zolderkamer prullaria. Maar we kunnen ook grootser denken! Hoe kan ik iets betekenen voor jouw werkgever óf heb je toevallig een eigen bedrijf en kunnen we samen een marketingcampagne opzetten? Ik zal nog flink wat uurtjes voorbereiding moeten treffen en fiets daarbij maar al te graag rond in kleding met jouw bedrijfsnaam er op.


Alle donaties die ik binnen ga halen storten we rechtstreeks op mijn sponsorpagina.

Coachen voor CliniClowns

Ook zal ik in 2022 met Redpepper Coaching iedere keer een donatie van 10 euro doen zodra ik een volledig coachtraject heb afgerond. Dat betekent dat ik als jij van plan bent om een coachtraject te gaan volgen je daarmee ook direct een donatie geeft aan CliniClowns.

Hoe zwaar is de Stelvio

Ik vraag het me al een tijdje af hoe zwaar het is om de Stelvio pas per fiets te beklimmen. Hoewel ik afgelopen zomer de Mottarone heb beklommen en dus een klein beetje kan inschatten hoe heftig een steile beklimming kan zijn, vind ik het toch lastig om te bepalen of ik de Stelvio met 2 vingers in de neus omhoog zal fietsen of dat ik hem volledig ga onderschatten.


Het is in ieder geval mijn voornemen om dit jaar ten minste tien keer de Alpe du Zwift (Alpe d'Huez) te beklimmen en een paar grote fietsentochten (+120km) te maken voordat ik naar de Stelvio afreis. Tevens zal ik proberen om nog een paar keer mijn kuiten te trainen in Zuid Limburg en de Ardennen. Mijn voortgang kunnen jullie volgen via Strava.


Ik ben van nature nogal competitief aangelegd waardoor ik gemotiveerd ben om op 10 september wel bij de snelste wielrenners te behoren die de Stelvio gaan beklimmen.


Heb jij ervaring met het beklimmen van de Stelvio pas en heb je nog tips? Laat het me weten in de comments hieronder hoe jij je destijds hebt kunnen voorbereiden.
Krijg een indruk van de Alpentocht:

Geef een reactie