SOLLICITATIE COACHING


De weg naar een nieuwe baan

Een kort en intensief programma

om jouw droombaan te krijgen!

Spanning bij solliciteren

Een grote kans dat jij het gevoel van spanning herkent als je gaat solliciteren. De zoektocht naar een nieuwe baan is voor vrijwel iedereen een nerveus moment. Dat is ook niet gek want je moet jezelf gaan verkopen tegenover onbekende mensen. Onzekere gevoelens zullen er zijn en het heeft geen zin om deze te verstoten. Omarm ze en maak er je grootste leermeester van.


Dit traject is bedoeld voor mensen die (willen) solliciteren op een (nieuwe) baan, daarbij worstelen met onzekere gevoelens, en zich herkennen in:


  • Hoe schrijf ik een goed CV en/of een goed motivatiebrief
  • Hoe kan ik uitgenodigd worden voor een sollicitatie gesprek   
  • Hoe bereid ik mezelf goed voor op een sollicitatie gesprek 
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten en hoe breng ik dit duidelijk over      
  • Hoe voorkom ik dat ik een black-out krijg        
  • Waarom zou iemand geïnteresseerd zijn in mij

Werkwijze - In 10 dagen succesvol solliciteren

Het traject heeft vanuit de basis een korte en intensieve structuur. De algemene doelstelling is dat je een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek en dat je kans van slagen aanzienlijk toeneemt door het gesprek goed voor te bereiden samen met een coach.


Ontdek jij je droombaan maar acht je jezelf kansloos, dan is dit traject iets voor jou.


De structuur van een sollicitatie proces is in de meeste gevallen hetzelfde. Je spot een leuke vacature, beslist vervolgens om te gaan solliciteren en schrijft alvorens je dat doet een up-to-date CV en een motivatiebrief. Je blijft in spanning wachten op een bericht of je wel of niet uitgenodigd zult worden voor een sollicitatie gesprek. In zijn totaliteit gaat er doorgaans een week overheen.

Sollicitatie proces

Je start dit traject op het moment dat je één of meerdere vacatures hebt gevonden waar je op wilt gaan solliciteren. Heb je de deze vacature(s) nog niet gevonden dan is het zinvol om eerst samen met een coach uit te zoeken wat je écht wilt. Het loopbaancoach pakket biedt deze mogelijkheid.

Eerst A en dan B

De titel zegt het al, het traject bestaat uit 2 onderdelen. Bekijk de pakketten A en B om inzichtelijk te krijgen hoe deze voor jou gaan werken.

Sollicitatie coaching

Het succes van solliciteren zit hem in de voorbereidingen die je treft. Doormiddel van dit traject investeer je vooral in jezelf en vergroot jij daarmee aanzienlijk je kansen op de arbeidsmarkt. Het gewenste effect hoop je vooral op korte termijn te zien door aangenomen te worden voor de functie waar jij op solliciteert.

Duurzame investering

Maar ook het lange termijn effect van deze investering in jezelf ga je kunnen merken. Solliciteren zal je na afronding van dit traject gemakkelijker afgaan. Je hebt meer zelfvertrouwen gevonden en weet beter om te gaan met spanningen die je voelt tijdens het sollicitatieproces.


Indien je direct na afronding van dit traject je nieuwe baan nog niet hebt gevonden zal dit niet lang meer duren.

Starten of meer informatie?

Wil je graag starten, neem dan contact met me op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je graag wat meer over dit traject.

Je kunt nu ook al direct een afspraak met me inplannen via deze handige planningstool.

Veelgestelde vragen

Krijg ik gegarandeerd een nieuwe baan als ik dit traject volg?

Ik kan geen garanties geven dat dit zo is. Wel kan ik garanderen dat je succesvoller zult zijn in het solliciteren. Doormiddel van coaching onderga je namelijk een gedragsverandering die gewenste effecten met zich mee zal brengen, zoals het vinden van een baan dat echt bij je past.

Hoe lang duurt dit traject?

De totale duur van de traject is 10 dagen welke opgedeeld worden in twee blokken van 5 dagen. Je start met deel A en indien je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek kies je er zelf voor of je door wilt gaan met deel B.

Beide blokken hoeven niet op elkaar aan te sluiten. Er kan gerust wat tijd tussen zitten.

Waarom is dit programma vooral succesvol?

Je start met een intensief en kort traject waarin het doel helder is. Door er in een korte periode zo intensief mee bezig te zijn zet je

jezelf in een actieve leerstand. Deze flow helpt jou en motiveert je om er een succes van te maken.

Deze motivatie zal overigens ook zichtbaar zijn tijdens het sollicitatiegesprek waardoor je je kansen aanzienlijk vergroot.

Ik heb het eerste sollicitatie gesprek gehad en ben uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Het komt natuurlijk vaak voor dat je opnieuw uitgenodigd gaat worden voor een gesprek. Afhankelijk van jouw eigen situatie kunnen we samen bekijken óf en hoe we dit volgende gesprek gaan voorbereiden.

Eén coachsessie volstaat in veel gevallen en zal jou de extra boost geven om met voldoende zelfvertrouwen het tweede gesprek in te

gaan.

Maak jij voor mij een CV en motivatiebrief?

Het antwoord is nee. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw loopbaan en je zult zelf het beste aanvoelen hoe je vorm wilt geven aan je CV en motivatiebrief. Door te werken met een CV en motivatiebrief die je zelf hebt geschreven krijg je meer zelfvertrouwen.

Wel draag ik tijdens het traject kennis aan je over. De tips en tricks die ik je meegeef zullen helpen om een hoogwaardige brief te schrijven en een gelikt CV te hebben.  

Hoe zit het met de kosten?

De kosten voor dit traject zijn opzettelijk laag gehouden zodat jij deze drempel zonder aarzelen kunt nemen. Ter vergelijking, een

coachsessie van 90 minuten kost normaliter €150,-.

De kracht van dit traject zit hem vooral in het aantal contactmomenten. Je krijgt 4 coachsessies als je deel A en B afneemt en daarnaast heb je gedurende 10 dagen de mogelijkheid om zoveel mogelijk te vragen en te sparren met je coach.

De investering van €298,- betaald zich tevens snel weer terug zodra jij je gewenste baan hebt gevonden.

Ik weet eigenlijk nog niet zo goed op welke vacature(s) ik zou willen solliciteren.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je wel wilt werken aan je sollicitatie vaardigheden maar dat je nog niet weet welke vacatures je leuk

lijken.


Om een beter beeld te krijgen bij wat jij écht zou willen kun je besluiten om eerst het loopbaan traject te volgen. Via dit traject

doorloop je verschillende fasen die er uiteindelijk toe leiden dat jij je droombaan helder hebt voor jezelf en je daarna kunt beginnen met solliciteren. 

Kan ik dit traject volgen tijdens Corona?

Ja dat kan zeker! Het contact tussen jou en mij verloopt digitaal met behulp van video bellen, Whatsappen en e-mailen.


Wel is het mogelijk om de 4 inbegrepen coachsessies fysiek te doen. In corona tijden hanteren we deze regels zodat het veilig kan verlopen.

Hoe meld ik mij aan?

Ga naar de contact pagina en plan eenvoudig een afspraak met mij in.